Waar word jij echt blij van?

Toen ik na mijn eerste online avontuur in 2011 weer in loondienst ging voelde ik al dat dat maar tijdelijk zou zijn. Ik had geroken aan het ondernemerschap, ik moest er alleen even van bijkomen en alle lessen op een rijtje zetten. Ik ben nooit helemaal offline gegaan. Daar vond ik het ondernemen te leuk voor. In de nadagen van mijn eerste bedrijf (een webshop met babykleding) besloot ik spulletjes in te kopen waar ik als klein meisje al blij van werd; mooie notitieboeken, pennen, stickers en nog veel meer kleurrijke stationery items. Ik nam dit toen nog niet zo serieus maar vooral omdat ik het zelf zo leuk vond ben ik het ook in die loondienst periode gewoon blijven doen.

Campus is my bae

Veel mensen van mijn generatie kennen vast de schoolcampus van de V&D nog wel. Wat mij betreft de allerleukste tijd van het jaar want eindelijk kon ik weer uren rondlopen tussen al die heerlijke schoolspullen en papierwaren. Zorgvuldig koos ik elk jaar nieuwe schriften, pennen, kaftpapier EN een nieuwe agenda. Wat de een heeft met kleding en/of make-up heb ik absoluut met papierwaren. Nog steeds trouwens want als ik moet kiezen tussen een nieuwe broek of een nieuwe planner weet ik wel waar ik voor ga.

Serious business

Anyway, terug naar 2011. Ik sloot mijn webshop voor babykleding, ging weer in loondienst en kocht en verkocht voor mijn plezier vrolijke stationery items. Zo ging dat een tijd en ondertussen ontdekte ik dat er best veel mensen zijn die dezelfde liefde hebben als ik. Heerlijk die herkenning, we zaten duidelijk met elkaar in dezelfde niche.

Langzaam werd de groep stationery lovers steeds groter, totdat mijn lief me de volgende vraag stelde; “Anke, wat wil je hier nu eigenlijk mee? Is dit het (min of meer verkopen voor de fun of it) of wil je er serieus iets mee gaan doen?” Deze laatste duw had ik nodig want JA NATUURLIJK wilde ik graag van mijn liefde voor papier een serieus bedrijf maken! De jaren die volgden waren vooral kleurrijk, spannend, soms ook lastig maar vooral erg leerzaam. Alle lessen die ik leerde geef ik graag aan je door oa dmv oefeningen, voorbeelden, trainingen en inspiratiesessies. Hieronder de eerste oefening die je kan helpen richting te bepalen.

Oefening

Wil jij voor jezelf beginnen maar vind je het lastig om jouw richting te kiezen? Hieronder staat een oefening die je kan helpen om duidelijker voor jezelf te bepalen waar je nou echt heel erg blij van wordt.

1. Zet in het midden van een vel papier je naam.

2. Schrijf daaromheen allemaal woorden die jou precies omschrijven en waar je blij van wordt.

Bijvoorbeeld;
Vrouw, stationery, kleur, lifestyle, online, instagram, vrijheid, zorgzaam, lezen, trends, delen, citylover

Kijk nu eens kritisch naar alle woorden die je hebt opgeschreven. Misschien kun je er een aantal bundelen en ontstaat er een al duidelijk thema? Wanneer je nog geen duidelijke trend kunt zien schrap dan in een volgende ronde de woorden die het minst bij je passen. Doe dit net zo lang totdat dat waar je het meest blij van wordt over blijft. Wat is het? Make it your business!

Dit wil je vast ook lezen…

Ondernemen als introvert persoon

Ondernemen als introvert persoon

Lang niet elke ondernemer is die uitgesproken persoon die graag in het middelpunt van de belangstelling staat. Zelf...

Het vergelijkingscomplot

Het vergelijkingscomplot

In het leven draait het om keuzes maken. Eerder las ik het boek ‘Just F*cking do it’ van Noor Hibbert en ik werd enorm...

0 reacties
Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.