Empower!

Mijn allereerste echte baan was trainer op een callcenter ergens in Drenthe. Ik was 22 jaar en ik vond deze baan echt te gek! Ik kreeg in datzelfde callcenter ooit een bijbaantje als medewerker waar ik, met mijn vooropleiding in de zorg, best onzeker aan begon. Samen met een team van callcenter agents waren we minimaal drie avonden per week verantwoordelijk voor het vullen van de agenda’s van onze pensioenadviseurs. We belden ‘koud’ zoals dat heet, én door het hele land. Wie weet heb ik je lang geleden al wel eens aan de telefoon gehad..

You can do this!
Zoals ik al zei, ik was onzeker en eigenlijk ook niet zo heel goed in het maken van afspraken voor onze adviseurs. Waarom ik dan toch Supervisor ben geworden? Ik denk omdat ik heel goed kon samenwerken. En dat niet alleen, ik kon de mensen om me heen ook nog eens het gevoel geven dat ze super goed waren in wat ze deden. De overtuiging waarmee ik kon vertellen dat zij aan het eind van de avond hun target met gemak zouden halen gaf hen daadwerkelijk de kracht om de ene afspraak na de andere in te boeken. Dat viel al snel op en toen er een plek in het managementteam vrijkwam mocht ik hem gaan vervullen. Mijn jonge leeftijd en vooropleiding heeft nooit een rol gespeeld, ik had mijn talent al laten zien.

Empowerment
Ik heb in mijn carrière tot nu toe vaak gehoord dat mensen, collega’s en/of medewerkers zich bij mij op hun gemak voelen en heel eerlijk? Dat gaf mij natuurlijk ook een goed gevoel! Dat dit voor mij persoonlijk zowel een kracht als een valkuil kan zijn ontdekte ik pas veel later. Die valkuilen wil ik vandaag niet bespreken (iedereen kan bedenken dat wanneer je veel met anderen en hun talenten bezig bent je je eigen uit het oog kan verliezen)
Waar ik het wel met je over wil hebben is dat dit talent een naam heeft; namelijk empowerment. Ik omschrijf hieronder een quote die ik vond in een online woordenboek.

Empowerment; aandacht geven aan talenten en kwaliteiten van mensen om je heen en uitspreken waar jij ziet dat iemand in zijn kracht is.

Dat is echt mooi he? Dus waar ik eigenlijk naar toe wil met dit stuk is dat wanneer je eens bewust naar de mensen om je heen kijkt (in mijn geval zijn dit vaak vrouwelijke ambitieuze ondernemers) en je ziet wanneer iemand iets echt heel goed doet of kan, je niet jaloers hoeft te worden, maar dat je juist die ander zegt wat jij ziet. Ik beloof je dat het niet alleen diegene die je aanspreekt een goed gevoel geeft maar jou ook. Echt, dat empoweren zal je hobby gaan worden en ‘en passant’ denk ik dat de wereld er ook nog eens een stukje mooier van wordt. Probeer het maar eens!

Vind je het fijn om af en toe onder andere een beetje empowerment op Instagram voorbij te zien komen? Volg mijn Business account @business.proof

Ik beloof je in elk geval dagelijks veel positive energy!

Dit wil je vast ook lezen…

Ondernemen als introvert persoon

Ondernemen als introvert persoon

Lang niet elke ondernemer is die uitgesproken persoon die graag in het middelpunt van de belangstelling staat. Zelf...

Het vergelijkingscomplot

Het vergelijkingscomplot

In het leven draait het om keuzes maken. Eerder las ik het boek ‘Just F*cking do it’ van Noor Hibbert en ik werd enorm...

2 Reacties
 1. Marchien

  Bedankt voor jouw empowerende (is dit wel een woord?) woorden vanochtend. Fijn een zetje in de goede richting en gratis veren in m’n reet erbij! Doet me goed! Dank je wel

  Antwoord
  • admin

   Haha! You are so welcome! Fijn dat het je een zetje heeft gegeven! Komt vast snel mooi resultaat uit voort!

   Xx
   Anke

   Antwoord
Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.