Books feed your head

Er is een periode in mijn leven geweest dat ik niet zo heel erg goed wist wat ik precies wilde en waar ik nou echt goed in ben. Niet heel handig want aan het roer van een snelgroeiende business is een beetje overtuiging wel zo belangrijk. Het duurde even voordat ik in de gaten kreeg dat je jezelf veel kunt leren. En weet je wat het leuke is, je hoeft er niet eens voor naar school 😉 Je gaat naar de dichtstbijzijnde boekhandel (support your locals!) kijkt in het schap van de zelfhulpboeken, je kruipt al dan niet met een dekentje op de bank en na een paar uur heb je al zoveel meer kennis dan daarvoor!

Geen eitje

Je moet trouwens niet denken dat het na zo’n lekkere leessessie een “eitje” is om alles wat je geleerd hebt ook meteen in je business toe te passen. Dat proces ligt vaak toch nog net iets ingewikkelder. Wat wel een lekker feitje is, is dat je een boek rustig twee, drie of vier keer mag lezen. Eigenlijk net zo lang totdat je jezelf dat ene onderwerp of thema helemaal eigen hebt gemaakt. Wedden dat het toepassen in de praktijk daarna echt een stuk makkelijker gaat?

Ik heb een aantal van mijn favoriete (killer business mindset) boeken voor je op een rijtje gezet;

1 Master your mindset – Micheal Pilarczyk

Het allerbelangrijkste wat ik uit dit boek heb gehaald is dat je altijd een keus hebt EN dat jij de enige bent die ervoor kan zorgen dat je bereikt wat je wil bereiken. Yup; it is all about mindset and then work for it!

2 Goaldigger mindset – Eve Tomaszewski & Esra Buke

Een boek vol praktische tips voor de echte girlboss en haar doelen. Persoonlijk vond ik het fijn om te lezen dat wanneer je altijd hebt gedacht dat je ECHT niet van het plannen bent, je toch die shift naar wel plannen (= controle en overzicht) kunt maken.

3 Snap! Fotograferen met je smartphone – Anki van Wijnen

Hoewel ik al jaren groot fan van mijn Iphone camera ben (zie je Anke, dan zie je haar Iphone ;-)) ben ik na het lezen van dit boek toch nog kritischer gaan kijken naar licht en lijnen bijvoorbeeld. Een echte aanrader voor als je geen fotograaf bent maar je toch mooie foto’s voor je online business wil maken.

4 Just F*cking do it – Noor Hibbert

Of het nou kwam omdat het boek precies op het juiste moment in de juiste periode op mijn deurmat lag (thank you universe!) of dat ik die schop onder mijn kont gewoon echt nodig had, ik weet het niet maar na het lezen van dit boek heb je die schop zeker gekregen EN weet je dat je zelf tot zoveel meer in staat bent dan dat je eigenlijk denkt. Best lekker voor je zelfvertrouwen deze.

Blijven groeien, blijven leren

Omdat je als ondernemer altijd met groei en ontwikkeling van jezelf en je business te maken hebt hoop ik dat je hiermee een paar fijne handvatten heb gegeven. Meer weten over hoe je kunt groeien met je bedrijf? Klik hier Samen stellen we doelen op en zorgen we ervoor dat je ze haalt!

Dit wil je vast ook lezen…

Ondernemen als introvert persoon

Ondernemen als introvert persoon

Lang niet elke ondernemer is die uitgesproken persoon die graag in het middelpunt van de belangstelling staat. Zelf...

Het vergelijkingscomplot

Het vergelijkingscomplot

In het leven draait het om keuzes maken. Eerder las ik het boek ‘Just F*cking do it’ van Noor Hibbert en ik werd enorm...

0 reacties
Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.